Skills Development Squad

 Head Coach Neill Golding

Skills Development Squads

Coach...............Phil Short


Skills 1
A junior competitive squad. This lane has 5.5 hours of training time available to the swimmers.  This is broken down as follows:
  • Sunday 3:00pm to 4.30 pm (1 hour 30 mins)
  • Monday 6:00pm to 7.30pm (1 hour 30 mins)
  • Tuesday 7.30 to 8.30pm (1 hour) – S&C training
  • Friday 8:00pm to 9.30pm (1 hr 30 mins)

Coach...............Francesca Golding


Skills 2
A junior competitive squad. This lane has 5.75 hours of training time available to the swimmers. This is broken down as follows:
  • Sunday 3:00pm to 5:00pm (2 hours)
  • Monday 6.00 to 7.30 pm (1 hour 30 mins)
  • Tuesday 7.30 to 8.30pm (1 hour) – S&C training
  • Thursday 7:00pm to 8.15pm (1 hour 15 mins)

Coach................Mike Spittle


Skills 3
The Youth Regional Development group have 6.5 hours of training available to them. The age range will be 13 and over.  This is broken down as follows:
  • Sunday 3:00pm to 4:30pm (1 hour 30 mins)
  • Monday 6.00 to 7.30 pm (1 hour 30 mins)
  • Tuesday 6:30pm to 7.30pm (1 hour)
  • Tuesday 7.30 to 8.30pm (1 hour) – S&C training
  • Friday 8:00pm to 9:30pm (1hour 30mins)

Coach...............Sarah Fear – Deputy Head Coach


The Junior Regional Development
This group have 8.45 hours of training available to them. The age range will be 12 and under. This is broken down as follows:
  • Sunday 4:30pm to 6.30 pm (2 hour)
  • Tuesday 5:30pm to 7.30pm (2 hours)
  • Tuesday 7.30 to 8.30pm (1 hour) – S&C training
  • Thursday 6:00pm to 8:15pm (2 hour 15 mins)
  • Friday 8:00pm to 9.30pm (1 hr 30 mins)