Senior Squad

 

Welsh Group................Head Coach Neill Golding

Coaches
      • Neill Golding
      • Sarah Fear - Deputy Lead Coach
      • Francesca Gilligan
      • Ray Williams
      • Chris Roberts S&C
The swimmers are selected into the Welsh group based on the swimming pathway set out by the Head Coach.  They are expected to have a 95% attendance training record.  The training is broken down as follows:
  • **Sunday training 8 to 9.45 am (1 hour 45 min)
  • **Sunday training 3.30 to 4.30 (1 hour) S&C
  • Sunday training 4:30 to 6:30pm (2 hour)
  • Monday training 6 to 8 pm (2 hours)
  • Tuesday training 5.30 to 7.30 pm (2 hours)
  • **Wednesday training 5 to 7 (2 hours at the Wales National Pool)
  • Thursday training 6 to 8.15 (2 hours 15 min)
  • Friday training 7 to 9 pm (1 hour) S&C
  • Friday training 8 to 9.30 (1 hr 30 min)

**only invited swimmers can attend these sessions

 

british Group................Head Coach Neill Golding

Coaches
      • Neill Golding
      • Sarah Fear - Deputy Lead Coach
      • Francesca Gilligan
      • Chris Roberts S&C
The swimmers in the British group must be in the top 50 in British rankings in any stroke.  They are expected to have a 95% attendance training record.  It should be noted, that swimmers within the top 100 in the British rankings in any one stroke can be identified as a British potential swimmer.
Swimmers in the British stage have 16. 30 hours of training time available to them. This is broken down as follows:
  • **Sunday training 8 to 9.45 am (1 hour 45 min)
  • **Sunday training 3.30 to 4.30 (1 hour) S&C
  • Sunday training 4:30 to 6:30pm (2 hour)
  • Monday training 6.30 to 7.30 am (1 hour)
  • Monday training 6 to 8 pm (2 hours)
  • Tuesday training 5.30 to 7.30 pm (2 hours)
  • Wednesday training 6.30 to 7.30 am (1 hour))
  • **Wednesday training 5 to 7 (2 hours at the Wales National Pool)
  • Thursday training 6 to 8.15 (2 hours 15 min)
  • Friday training 7 to 9 pm (1 hour) S&C
  • Friday training 8 to 9.30 (1 hr 30 min)

**only invited swimmers can attend these sessions